Home literatura Nástroje slaďování osobního a pracovního života

Nástroje slaďování osobního a pracovního života

0
Nástroje slaďování osobního a pracovního života

Jste zaměstnanec a

Připadáte si často unavený, vyšťavený a přitom máte pocit, že nic nestíháte?

Jste na sebe naštvaný, že vám život jen protéká mezi prsty a vy chodíte jen do práce a z práce, do práce a z práce… a chvilek mezi tím je tak hrozně málo?

Děti rostou a vy si jich nestíháte pořádně užít?

Rád byste dál dobře pracoval a přitom měl více času na rodinu či na své koníčky?

Zkuste optimálně sladit svůj pracovní čas se soukromým pomocí úpravy pracovní doby.

Jste zaměstnavatel a

Zaměstnáváte rodiče s malými dětmi či máte vynikajícího zaměstnance, který chce u vás skončit z důvodu péče o osobu blízkou?

Jsou mezi vašimi zaměstnanci vysoce výkonné osobnosti, které mají ještě spoustu jiných aktivit, a vy o ně nechcete přijít?

Vyjděte jim vstříc úpravou pracovní doby a uvidíte, že spokojenost bude na obou stranách.

Jste odborový funkcionář a

Obracejí se na vás zaměstnanci s požadavky na flexibilní pracovní dobu?

Přijde za vámi zaměstnavatel a chce se poradit, jak více a čím zainteresovat zaměstnance na činnosti firmy a pokud možno bez vynaložení mzdových prostředků?

Veďte jako zástupce zaměstnanců vyjednávání se zaměstnavatelem ohledně možností zavedení nějaké formy flexibilní pracovní doby a výsledky jednání dejte do kolektivní smlouvy.

Ať již patříte do kterékoli z uvedených skupin, rady a pomoc s řešením problémů najdete v knize Nástroje slaďování osobního a pracovního života z pohledu zaměstnance i zaměstnavatele.

Na tvorbě knihy se podílely 3 ženy, z nichž jedna je právnička specializující se na pracovní právo. V knize jsou rozebrány různé formy pracovní doby, které mají oporu v současném zákoníku práce a jeho novelách. Seznámíte se s tím, na co má pracovník nárok a co je dobrá vůle zaměstnavatele, s úlohou odborových organizací, s možností kratších úvazků, s pružnou pracovní dobou, s termíny práce z domova, stlačený týden, konto pracovní doby, sdílená pracovní místa. Do dané problematiky je zahrnutá také specifická oblast veřejné správy a státní služby. Na všechny uvedené formy je nahlíženo i z ekonomického a společenského hlediska. Pro lepší pochopení daného tématu je kniha doplněna modelovými situacemi a případovými studiemi z pracovního života.

Knihu Nástroje slaďování osobního a pracovního života naleznete v našem knihovním katalogu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here